Wat zijn de belangrijkste benodigdheden op bouwplaatsen?

Op bouwplaatsen zijn altijd veel gereedschappen aanwezig, net als machines en belangrijke apparatuur. Meerdere professionals leveren hoogwaardige oplossingen die perfect kunnen worden ingezet op bouwplaatsen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan KAESER Kompressoren. Zeker in de bouw is het belangrijk dat oplossingen sterk en robuust zijn, dat ze tegen een stootje kunnen en ook goed blijven presteren wanneer ze vuil en stoffig worden. Daarnaast spelen veiligheid en betrouwbaarheid een belangrijke rol. Wat zijn nu de belangrijkste benodigdheden op bouwplaatsen? Wij lichten er een aantal uit.

Een mobiele compressor voor pneumatische gereedschappen

Op bouwplaatsen wordt veel gebruik gemaakt van pneumatische gereedschappen. Hierbij kun je denken aan spijkerpistolen en boorhamers. Voor de aandrijving van deze gereedschappen wordt het best gebruik gemaakt van een mobiele compressor van hoge kwaliteit. Natuurlijk kan de mobiele compressor ook worden gebruikt voor tal van andere toepassingen, zoals het schoonblazen van werkruimten of het opblazen van banden en andere opblaasbare constructies.

Steigers en ladders voor veilig werken op hoogte

Er moet regelmatig op hoogte worden gewerkt op bouwplaatsen. Het spreekt voor zich dat dit veilig moet gebeuren. Alle klussen die op hoogte moeten worden uitgevoerd, moeten volgens de veiligheidsrichtlijnen worden uitgevoerd. In bepaalde situaties voldoet een stevige ladder. Wanneer een ladder niet veilig of verantwoord is voor de betreffende klus, dan dient er gebruik gemaakt te worden van een steiger.       

Elektrisch gereedschap voor kracht en precisie

Er wordt op bouwplaatsen steeds meer gebruik gemaakt van elektrisch gereedschap. Hierbij kun je denken aan elektrische zaagmachines, slijpmachines en boormachines. Deze worden gebruikt voor de nodige kracht en precisie om diverse bouwtaken snel en efficiënt uit te voeren. Het gebruik van elektrische, oplaadbare gereedschappen voor onder meer het boren van gaten, het schuren van oppervlakken en het op maat zagen van houtwerken biedt voordelen. Op bouwplaatsen zorgen deze gereedschappen voor meer flexibiliteit, waardoor werkprocessen versnellen en taken nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd.

Alle benodigde middelen voor een goede bescherming

Werken op een bouwplaats brengt altijd risico’s met zich mee. Daarom zijn er op bouwplaatsen veel benodigdheden aanwezig voor het beschermen van de personen die actief zijn op de bouwplaats. Deze persoonlijke beschermingsmiddelen, ook bekend als PBM, verhogen de veiligheid aanzienlijk. Onder deze middelen vinden we bijvoorbeeld de bouwhelpen, de veiligheidshandschoenen, veiligheidsbrillen, werkhandschoenen en gehoorbescherming.

Wat komen we nog meer tegen op bouwplaatsen?

Natuurlijk zijn er nog tal van zaken aanwezig op bouwplaatsen. Uiteraard zijn alle nodige bouwmaterialen aanwezig, zoals houtwerken, gipsplaten, cement, staal en isolatiemateriaal. Voor mensen die actief zijn op de bouwplaats zijn er toiletten aanwezig en containers of keten voor de pauzes. Daarnaast zijn verlichting en stroomvoorziening onmisbaar op bouwplaatsen. Er wordt vaak in de vroege ochtend gestart met de werkzaamheden en zeker in de winter is het dan nog donker. Op bouwplaatsen mag uitsluitend worden gewerkt wanneer er voldoende verlichting aanwezig is om alles goed te kunnen zien. Naast de krachtige bouwlampen zijn er ook draagbare generatoren aanwezig om ervoor te zorgen dat er altijd veilig en efficiënt gewerkt kan worden op de bouwplaats.

Terug naar Klussen